rss
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites

Monday, November 29, 2010

18 TANDA EGO














18 TANDA EGO....

Some info to share with all of u..ini adlh salah satu drpd tajuk2 tzkirah yg disampaikan oleh ahli2 majmuah.. harap boleh ambil manfaat wlupn sdkt..

1. Diberi jawatan rasa terhibur.
2. Tidak terlantik rasa tidak tenang.
3. Kalau dia seorang pemimpin, arahan dia selalu kasar.
4. Kalau dia seorang pengikut, susah mahu taat.
5. Mudah marah, cepat melenting.
6. Emosional, mudah tersinggung apabila ditegur.
7. Suka berkawan dengan orang bawahan supaya diriya nampak lebih tertonjol.
8. Susah menerima pandangan orang lain.
9. Dalam majlis tidak senang orang lain memberikan pandangan.
10. Dalam majlis mudah memotong cakap orang lain.
11. Suka hanya pandangannya sahaja diterima.
12. Suka mempamerkan diri sendiri daripada memperkenalkan pemimpin dan jemaah.
13. Tidak suka orang lain disayangi melebihi daripadanya.
14. Tidak suka orang lain dapat tumpuan lebih daripadanya.
15. Tidak senang kemajuan tercetus di tangan orang lain.
16. Bercakap dengan suara tinggi, tidak boleh dicabar pasti tercabarnya.
17. Menunjuk gagah walaupun banyak kelemahan pada dirinya.
18. Lebih berminat berkawan rapat dengan orang lain daripada anggota jemaah sendiri supaya tidak terlalu terikat dengan disiplin jemaah dan terserlah kesempurnaan diri.

Utk mencpai kesempurnaan diri adlh sesuatu yg mustahil.. namun brada pd level yg sama tdk m'bntu diri kita.. kita hendaklah bangkit sahabat2..
ayuh kita brsama m'perbaiki diri utk mnjd yg lbh baik dr sehari ke sehari..

p/s : mohon maaf ats sgala klemahan diri.. =)
insan yg lemah_fs..

Sunday, November 28, 2010

Dua petang di Expo Cheng Ho

2 ptg????~ apakah??

25 11 2010

Di BK

: ok, macam mane? nak gi expo esok ke hari ni?
: esok lah, malam ni kan ada kelas. nanti penat pulak..
: eh, boleh je nak gi sekarang. kite gi terus la.
: jap eh, telefon kawan yg jadi volunteer kat sana jap, kalau2 hari ni ada pape..
: ok, hari ni ade pertunjukan Shaolin Kung Fu Master dan Akrobatik...
: jom, pergi slalu lah, mesti syok... huhu
: ok, set... 2 teksi...

Di Expo Cheng Ho.. (tempat kejadian)

Makan dulu, solat pun dulu jugak.. (habis, sekarang?! huhu)
Jalan punye jalan, jam nak dekat pukul 3 ptg... so, pertunjukan nak mula dah...

: Jom la gi dekat Astaka, nak masuk stadium..
: Astaka dekat mane?
: U go straight and don't belok2... hahahaha

Ok, pertunjukan dah mula...

: Clap ur hand to these handsome boys!!!~
: (mengharap betol org tepuk tgn... hohoho ;D )


video

(asif, kualiti video x berapa elok... biasa lah, tak mampu lah nak beli kamera mahal2.. huhu)

sedikit perkongsian dari we all untuk u all... enjoy tak?? nak lagi??
(tak nak pun.. haha)


26 11 2010

Pergi lagi Expo... waahhh, memang kaki jalan betul la diaorang ni.. (kaki memang utk jalan pun an, huhu)
Kali ni, kita gi tengok pameran pulak... jom pusing2 semua pameran...


View dari jauh...


Depan China Pavillion...


fokus kat pedang tu... pedang betul tau...

Alkisahnya....
: can i???
:oh, boleh2...
: laaa, boleh cakap melayu ghupenye..haha





: nak gi pameran psl Cheng Ho plk...
: adoyai, penat nye...
: xpe2, jom sambung lagi.. ada banyak lagi oh... :D






Al-Qur'an terpanjang...



Al-Qur'an bertatahkan emas...
tak de security pun.. :O wow!!!


Ni dia Cheng Ho kita.. amacam?? ada berani??~ hoho





Ok, macam mane.. boleh la kan... huhu.. benda berharga yang kami dapat, ilmu dengan pengalaman.... memang best giler lah.. penat tu belakang kire lah... cewah, hoho...

Subhanallah, moge setiap langkah kite mendapat Mardhatillah..insyaAllah...

Untuk gambar atau info yang best pasal Expo ni, boleh la tekan kat sini , kat sini pun boleh jugak.



p/s: sedikit perkongsian tentang aktiviti muslimat majmuah ni.. asif jika ada kekurangan..
syukran jazilan =)

Friday, November 26, 2010

Tak kenal, maka tak CINTA

waaahhh, tengok tajuk dah rasa dup dap dup dap... ape ni??? hehehe takpe2 , baca dulu...

Bagi salam dulu, Assalamualaikum w.b.t...
Rasa berdebar pulak bila nak usik blog ni.. almaklumlah, dah berhabuk, bersawang, bersarang burung, ya Salam, sarang lebah pun ade, ehhh.... hehehe macam mana nak kemas ni???
Kita mula dari awal lah.. mesti ramai yang tertunggu2, apa dah jadi dengan majmuah ni kan..
(ada ke yang tunggu sebenarnya... huhu)

Kita mulakan dengan sesi perkenalan bersama orang2 kuat majmuah ni..

Yang sangat Bahagia Mas'ul kita
Mohd Shauqi

turut Bahagia Mas'ulah kita
Norwahyuni

Yang sentiasa
Setia dan berusaha
Syed Zain Abhar

juga setia bersama kita
Fadhilah

Yang mengutip dan menjaga juga mengurus
Duit kita,
Anwar

turut dibantu oleh
Nor Afifah

Yang cemerlang dalam Akademik
Muhammad Nabil

juga cemerlang
Fatin Syahida

Yang sentiasa mengisi Kerohanian kita
Wan Muhammad Idris

turut diisi oleh
Samihah

Yang selalu ada untuk menjaga Kebajikan kita
Ahmad Za'im Sabirin

juga dijaga oleh
Halimatus Saadiah

Yang celik Multimedia
Muhammad Hilmie

juga yang baru nak celik

Khadijah

turut yang baru nak tercelik

Maisarah


ok, macam mana?? terasa nak bercinta tak??? haaa.... ehh, masing2 dah fikir lain, kan ada pepatah yang kata, " tak kenal, maka tak cinta" , jadi kan dah kenal, boleh la bercinta =D ... ok, bergurau dan bercanda saje... hehehe ( -.-' , ok, cukup merepek)

Apa, nak tengok gambar??!!! kejap eh, upload dulu...
......................loading.........................
.......tuuuuuuuttttttttt...... gambar kami tak boleh disiarkan,
sebab gambar kami sangat mahal...hohoho (artist la katekan...)

adoih, stuck pulak... maaf lah, bukan tak nak bagi tengok, gambar tu yang tak nak keluar... kami dah paksa, dia tak nak keluar jugak... heisyyy, tak de rezeki lah nampaknye... tak pe2, lain kali cuba lagi....chaiyo'!!!~



Sokonglah kepimpinan baru kita!!!~

Terima kasih tidak terhingga kepada mantan orang2 kuat majmuah 1 sem 1...
Jasamu sangat dikenang, hanya Allah yang dapat membalas, InsyaAllah...

Sejuta kemaafan dipohon andai banyak kesilapan yang meninggalkan kesan pada majmuah 1 sem1 - mantan org kuat =)

p/s: asif jika ada kekurangan... tegorlah kalau ade something wrong... ok
syukran jazilan =D

Saturday, November 6, 2010

Sem 2 : Fasa Perubahan


Assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh.....

Apa khabar sahabat2 semajmuah..... Harap2 semua sihat deh....
Nampaknya lama dah kita tak jenguk blog kita nie....
Jom kita sumbangkan sedikit usaha kita untuk kebaikan islam....
Boleh kan??

InsyaAllah start esok kita akan mulakan pengajian kita di Sem 2....
Harap2 sahabat2 semua bersedia untuk belajar ye.....
semua rajin2 kan....
Kalau tidak kita tak masuk majmuah satu la kan!!

Dan di sini ana listkan antara subjek yang akan kita ambil di sem 2 nie....

Ulum Quran
Asas Komputer
Kemahiran Quran 2
Matematik 1
Bahasa arab 2
Bahasa Inggeris 2

Itulah sahaje yang akan kita ambil sem nie.....
Sikit je.....

Nampaknya tak banyak sangat subjek yang kita kena hafal....
So??
Buat yang terbaik.....
Selagi kita ada masa.....

Insya Allah doakan kejayaan kita bersama.....

Mohd shauqi- Majmuah 1 6/11/2010